Risc management

Home Risc management
Testarea angajaților
Business Transformation Management
Implementare ISO 9001/ 2008
Evaluare SSM
Evaluarea riscului la securitate fizica

Testarea angajaților

Testarea si verificarea loialitatii angajatilor/ a personalului la angajare este o masura necesara pentru orice companie care nu doreste ca strategia ei de dezvoltare si nu numai sa fie cunoscuta de catre competitie. Prin aplicarea unor tactici specifice si prin realizarea unor rapoarte, managementul companiei cunoaste, astfel, realitatea din societatate, mai precis: stadiul indeplinirii sarcinilor de serviciu, modul in care se pastreaza secretul profesional si se respecta politica de confidentialitate etc.

Business Transformation Management

Implementare ISO 9001/ 2008

ISO 9001:2008 este un standard international care specifica cerintele unui sistem de management al calitatii, avand ca scop cresterea satisfactiei clientilor. Prin aceasta analiza, fiecare compani/ institutie urmareste sa isi optimizeze continuu performantele.

Certificarea conform standardului ISO 9001 confera fiecarei companii o serie de avantaje, care o vor ajuta sa devina mai profitabila, mai eficienta, mai vizibila pe piata muncii.

Mai precis, orice companie care are certificare ISO 9001:2008, in dialogul sau cu alte companii/ institutie cu care doreste sa aiba relatii comerciale, poate sa arate ca:

– principalul obiectiv al comapniei il reprezinta calitatea, adica respecta cerintele clientului referitoare la caracteristicile produsul/serviciul furnizat;

– toate aspectele companiei (performantele proceselor tehnologice, competenta personalului, produsele, serviciile) se imbunatatesc periodic.

Evaluare SSM

Fiecare companie isi doreste ca la bilantul de final de an sa declare ZERO ACCIDENTE DE MUNCA. Pentru acest lucru este necesare o evaluare SSM (Sanatate si Securitate in Munca), care are principala caracteristica sa creeze un loc de munca mai sigur, mai sanatos si mai productiv, prin promovarea unor masuri necesare, dar si prin prevenirea riscurilor la locul de munca.

Angajatorul are responsabilitatea de a asigura sanatatea si securitatea fiecarui angajat indiferent de departamentul din care face parte. Scopul realizării unei evaluări a riscurilor este de a ajuta angajatorul sa puna in practica măsurile necesare pentru a oferi angajatului sau un loc de munca sigur si sanatos.

Prevenirea riscurilor profesionale, informarea si instruirea lucratorilor, sunt doar cateva din masurile care trebuie implementate la nivelul fiecarei companii.

Evaluarea riscului la securitate fizica

EVALUAREA RISCULUI LA SECURITATE FIZICA este un standard impus de Uniunea Europeana prin care fiecare societate comerciala are obligatia sa-si identifice amenintarile care pot pune in pericol viata sau integritatea persoanelor sau a valorilor detinute si sa stabileasca masurile necesare de preventie.

Analiza de risc la securitatea fizica constituie fundamentul adoptarii masurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor si valorilor prevazute de lege, transpuse in planul de paza si proiectul sistemului de alarmare.

Masurile de reducere a riscurilor sunt, de obicei, formulate in acord cu una sau mai multe din urmatoarele optiuni de risc major:

proiectarea unui nou proces de business, cu masuri adecvate de control a riscurilor si de izolare a acestora in faza incipienta;
evaluarea periodica a riscurilor in procesele in desfasurare, ca o caracteristica normala a unei afaceri si modificarea masurilor de diminuare a acestora;
transferul riscurilor catre o companie externa (firma de asigurari);
evitarea totala a riscurilor (refuzarea asumarii riscurilor unei afaceri intr-un domeniu cu risc ridicat);

In afaceri, este de o importanta majora cunoasterea rezultatelor evaluarilor de risc pe fiecare segment de activitate pentru cunoasterea si prevenirea riscurilor.

Manualele de risk management mentioneaza, la unison, ca activitatile de preventie trebuie sa reprezinte minim 70% din totalul masurilor, metodelor si tehnicilor de securitate. Este dovedit faptul ca o atitudine preventiva implica cu mult mai putine costuri decat in cazul reactiei si, ulterior, redresarii companiei dupa indepartarea riscului.